Utraditionel tækning

FUGLETÅRN

Ved Stellendam tæt ved kysten nær Rotterdam i Holland kan dette prægtige bygningsværk ses. Det er et ”fugletårn”, et skjul i et naturområde, hvorfra man kan se på fugle. De 5 fotos fortæller bedre end ord, hvad arkitektur i samarbejde med dygtige håndværkere kan præstere.


JAPANSK PAVILLION

En japansk tækkemand viste ved en kulturfestival i byen Kochi, hvad strå kan. Materialerne er rishalm, træ og bambus. Pavillonen vakte opsigt og blev flittigt besøgt og benyttet.

I tækkemand Bjarne Johansens have i landsbyen True ved Mariager står denne stråtækte sauna og minder mest af alt om et hobbitbo.
Det her er indgangspartiet til forlystelsesparken de Efteling, Holland. Der er 40 meter op til toppen af de kobberbeklædte spir.
Tre padehatte, tækket af Erling Bach Petersen, står i tækkemandens egen have ved Kolind.
Inspirationen fra møllerne slår tydeligt igennem hos disse lodret tækkede huse fra Holland.
Glas, beton, stål og strå klæder hinanden. Moderne byggeri, ukendt oprindelse (fundet på nettet af tækkemand, der ikke vidste, hvor huset ligger).
Både i England og her i Sydafrika har stråtagene også fundet vej til kirker.
På Rømø Golf & Wellnesscenter, som nu ejes af Dayz, er der arbejdet med mange utraditionelle løsninger, bl.a. med kobberinddækninger. Der er 20.000 kvadratmeter med stråtag på wellnesscentret og dets 200 rækkehuse.
Strå kan både have skarpe kanter og bløde former – det bestemmer bygherren. Hus fra Holland.
På et hus ved Lading Sø i Østjylland ligger Danmarks første rygning af træspåner, lavet af ejeren selv, tømrer og arkitekt Niels Meyer.
Foran den tækkede sauna tårner et lyst- og drivhus sig nu op i tækkemand Bjarne Johansens have i True ved Mariager.
Foran den tækkede sauna tårner et lyst- og drivhus sig nu op i tækkemand Bjarne Johansens have i True ved Mariager.
En vellykket tækning med mange Velux-vinduer i stråtag kan ses på Jomfrubakkens Bed & Breakfast ved Mariager.