STRÅTAGS-INFO – ET WEBSITE

Et website

Stråtags-Info.dk er et website, som hver anden uge bringer nyt fra tækkeverdenen i ind- og udland. Her finder du dokumentation, information og inspiration fra stråenes mangfoldige verden.

Du er meget velkommen til at kontakte os med tips, ros eller ris, helst på mail. Stråtags-Info er nemlig ikke et kontor med bemanding, men et website, hvis indhold produceres af to mennesker på freelance-basis.

Målgruppen er bred: ejere af huse med stråtag, tækkemænd, folk, der overvejer at få strå på tag eller facader, mennesker med interesse for bæredygtige byggematerialer – arkitekter, byggefirmaer, ingeniører, bygningskonstruktører eller studerende.

Tilknyttede

Vi er to freelance-medarbejdere, som begge havde tilknytning til det nu lukkede branchekontor, Straatagets Kontor:

Christian Ditlefsen, tækkemand, underviser og forhenværende sekretær på Straatagets Kontor. Kontoret var branchekontor for de danske tækkemænd i perioden 2013 – 2023 og blev lukket pga. manglende finansiering.

Jørgen Kaarup, forhenværende tækkemand og direktør for Straatagets Kontor fra 2013 – 2023, journalist, arbejdede på DR-TV en længere årrække, underviste på Danmark Medie- og Journalisthøjskole, nu freelancer.

Kontakt: joergen@kaarup.eu

Hvem står bag?

Tækkelauget yder et årligt tilskud til Stråtags-Info.dk og er ejer af sitet.

Tækkelauget har lidt mere end 50 medlemsvirksomheder, hovedsagelig større tækkevirksomheder. Lauget er organiseret i DI Byggeri.

For at blive medlem af Tækkelauget får tækkemanden bedømt nogle af de senest udførte tage. Hvis arbejdet kan godkendes, kan virksomheden blive medlem af Tækkelauget.

Tækkelauget er som medlem af DI Byggeri omfattet af adgang til Byggeriets Ankenævn. Samtidig er medlemmer af lauget omfattet af Byg Garanti-ordningen.